В „Разкази от пандемията, или как се сприятелих с един комар“ Иван Димитров хвърля поглед към времената на пандемия и извънредното положение. Разказите са колкото смешни, толкова и сериозни, колкото абсурдни, толкова и истински. Книгата е дело на новото издателство „Кота 0“, а оформлението – на Бояна Павлова.

След премиерата си в София през лятото писателят ще гостува в Ловеч на 20 септември в Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“. Представянето ще започне в 17:30 часа.

Ето какво пишат на задната корица писателите Мартин Колев, автор на поредицата романи „Софийски магьосници“, и поетесата Надежда Радулова, която дебютира в прозата миналата година със сборника „Тук живее Йожи“.

„Не е лесно да се напише колекция от „пандемична проза“, която въпреки тематиката си да се чете с лекота и увлечение. Иван Димитров се справя с това предизвикателство благодарение на един вече значителен, натрупан с годините писателски опит ‒ в разказите му има шепа хумор и малко драматизъм, щипка абсурдизъм, но и социална ангажираност. Отчасти художествена фикция, отчасти публицистична хроника, този сборник е свидетелство за един период, който не бива да забравяме.“

Мартин Колев

„Микроистории с главен микрогерой комарът Коми от времето на Ковид-19. „Новини от плоското кълбо“, в които смехът и страхът са под командването на абсурда. Звънки винетки в летописа на близкото ни пандемично и дистопично минало. И всичко това – разказано на език наточен, проблясващ сред колективните небулозни петна в карантинната ни памет. Книга, на чието дъно жужи неутолимата жажда за контакт. Пък бил той не съвсем човешки. Бзззззззззз.“

Надежда Радулова

Очакваме ви!