Отборът на 5 б клас спечели първото място в оспорваната надпревара.

Със спортен хъс и желание за победа стартира заключителното мероприятие по Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2023/2024год., в което се включиха петокласници от ОУ „Димитър Димов“. Състезанието се провежда по инициатива на ОД МВР-Ловеч и с любезното участие и финансова подкрепа на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Ловеч.
Г-жа Румяна Еврева инспектор Детска педагогическа стая към РУ Ловеч даде старт на надпреварата, като подчерта колко важна е ролята на полицията за превенцията на детското поведение. Тя пожела успех на участниците и весело, безгрижно и безопасно лято на всички деца.
Учениците мериха сили в пет състезателни игри и показаха натрупани познания свързани с теми изучавани в рамките на програмата „Работата на полицията в училищата”. Нейната цел е изграждане в подрастващите на модели за безопасно поведение и умения за разрешаване на конфликти. Особено внимание беше отделено на темата за безопасността на деца на пътя през дните на лятната ваканция, както в ролята им на пътници в превозни средства, така и като участници в движението при управление на велосипеди и тротинетки или като пешеходци. Учениците демонстрираха високо ниво на познания на основните правила за безопасно придвижване по пътното платно, места за правилно пресичане, основни пътни знаци и поведение по време на игри на открито.

В оспорваната и протекла при отлична организация надпревара, първо място завоюва отборът на 5б клас с общ резултат от 24 точки, а на второ място с 22 точки остана 5а клас.
Всички участници в състезанието получиха грамоти и предметни награди осигурени от МКБППМН и ръководството на ОУ „Димитър Димов“.

Националната програма за превенция „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 г. Тя има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и да запознае децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни, и до повишаване на тяхната сигурност и безопасност. В продължение на години служители от отдел „Охранителна полиция“ и инспекторите от детските педагогически стаи в състава на областната дирекция в рамките на програмата работят за изграждане в учениците на модели за безопасно поведение и адекватна реакция в рискова ситуация, както и на уважение към реда и законите.