В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж от града, който на 26 декември е установен да управлява лек автомобил по ул. «Балкан» в гр.Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,3 промила.

40-годишен мъж от Габрово е задържан в РУ Ловеч след като на 22 декември е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, като техническото средство е отчело 1,31 промила в издишания въздух. По  случая е образувано досъдебно производство.

Още едно досъдебно производство е започнато в РУ Ловеч за шофиране след употреба на алкохол. На 23 декември около 10.10 часа е задържан 28-годишен жител на Луковит, който е управлявал лек автомобил Опел по ул. «Княз Имеретински» в Ловеч с 2,28 промила алкохол в издишания въздух.

На 23 декември в РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 40-годишен мъж от Ловеч, който в с.Радювене е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,94 промила. Също така мъжът  се е блъснал в порта на частен дом в селото и е счупил 2 стъклопакета на двукрилен прозорец на същата къща. Работата по случая продължава.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 33-годишен жител на града, който на 26 декември около 13.30ч. е установен да управлява товарен автомобил в Ябланица след употреба на наркотични вещества.

Полицаи от РУ Луковит са установили и задържали 30-годишен мъж от града, който на 26 декември около 16.30ч. е повредил  вендинг автомат. Работата по случая продължава.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 24-годишен, криминално проявен мъж от с.Дерманци, който на 22 декември противозаконно е отнел лек автомобил “Фиат”- без регистрационни табели и паркиран пред частен дом  в село Дерманци. След проведени незабавни издирвателни мероприятя превозното средство е намерено изоставено на път №3502 км.34+000, с нанесени материални щети.

Работата по случая продължава.