Цел: изграждане на национална функционираща система за разрешаване проблема с уличните животни, чрез създаване на областни, общински и местни екипи за спешна помощ, клиники за спешен прием и лечение, достойни паркове за живот и уредени гробища. Установяване на ежедневно обслужвани центрове за изхранване и напояване на животните във всяко населено място

Партия БРИГАДА е единствената партия, която залага в програмата си проблема с бездомните животни като основна цел. Проблемите са много, но ние ще представим само една мярка като начало.

Колко струва разрешаването на проблема с бездомните животни?

  • По мярката, която партия БРИГАДА предлага, сме направили прецизен разчет и се оказа, че около 50 милиона лева разрешават този проблем. Тези средства като размер са колкото рушвета от една обществена поръчка само на половин лот на някоя магистрала. Но тези пари не се дават за разрешение на проблема с животните, а за богатеене на грозните и дебели водачи на нацията и политическите групировки, вече на ниво милиарди. Срам!

БРИГАДА ПРЕДЛАГА:

  • Във всяко населено място, в зависимост от броя на населението да бъдат поставени 10 000 броя хранилки за бездомни животни. Такива прости съоръжения, каквито могат да се видят в Турция и Испания на много места. Те са високи около 2 метра, като в долната част имат три разделения за храна и вода, а горе пък има хранилка и къщичка за птици. В 3 300 малки села се изграждат по 1 или 2 хранилки, в зависимост от големината на селото. В 265 общински центрове се изграждат по 10 хранилки. В 31 областни градове се изграждат по около 100 броя във всеки един от тях, а в столицата, разделена по райони. ОБЩО 10 000 хранилки. Това струва на държавата с доставка и монтаж – само едни 5 милиона лева, като се покрива цялата територия на страната.
  • Закупуване на 66 линейки за животни, разпределени на териториален принцип, които покриват страната ни, като всяка една от тях обслужва периметър до 50 км. В тези линейки работи екип от лекар и шофьор. Те се отзовават на всяко повикване. Това са още 5 млн. лева при средна цена на линейка от 80 000 лева.
  • Закупуване на  500 леки автомобила с голямо багажно отделение, които покриват 31 области с около 20 екипа на област, като така изцяло се покрива страната. Екипът включва двама работещи, които поддържат хранилките и местата за обитаване, като зареждат храна и вода, почистват, правят визуален преглед на животните, ако е нужно ги транспортират до близката клиника. Инвестицията в тази мярка е отново 5 милиона лева.
  • С 35 милиона лева се обособяват 500 малки клиники за прием и лечение на животни по места и достойни паркове и гробища за животните.

АКО  ПРАВИМ ДОБРО ЗА СЛАБИТЕ И БЕЗЗАЩИТНИ ЖИВОТНИ, ТОВА ЩЕ НИ НАПРАВИ ПОВЕЧЕ ЧОВЕЦИ

 

Платена публикация по договор.

Възложител: ПП БРИГАДА