Отивате на море или басейн с детето си? Решили ли сте да изпробвате уроци по плуване за бебета? Каквато и да е причината, винаги трябва да сте подготвени, ако планирате да прекарате време с бебето си в близост до воден басейн.

Първо се уверете, че сте запознати с препоръките за безопасност при плуване на Американската академия по педиатрия. След това не забравяйте да вземете със себе си подходящо оборудване, за да се наслаждавате на слънцето с бебето си.

Освен слънцезащитен крем и хавлиена кърпа, имаме предвид че бебето Ви ще се нуждае от нещо, което да задържа неизбежното ако. Ако обмисляте да го пуснете във водата с обикновената му пелена и никога не сте чували за пелена за плуване, може би ще искате да продължите да четете.

Необходими ли са пелени за плуване?

Да, ако детето Ви все още не е обучено на гърне.

Обикновените пелени са предназначени да абсорбират течности и не трябва да се носят по време на плуване. Когато се потопи, обикновената пелена бързо се вмирисва, което я прави неспособна да абсорбира допълнителни течности (т.е. пишкане), а допълнителното тегло вероятно ще доведе до падането ѝ от тялото на бебето Ви!

Използвайте памперси за плуване, ако бебето Ви ще бъде във водата, заради здравето и безопасността на другите плувци (и за да предотвратите сериозно потенциално неудобство).

Как функционират пелените за плуване?

Пелените за плуване са направени така, че да издържат на вода, като същевременно задържат твърди вещества, за разлика от обикновените пелени, които са направени така, че да абсорбират течности. Да, както може би се досещате, това означава, че бебешките изпражнения вероятно няма попаднат във водата през пелената за плуване.

Въпреки че Центровете за контрол и превенция на заболяванията и обществените басейни са най-загрижени за микробите от изпражненията в басейна, пелените за плуване са проектирани така, че да се надяват да задържат изпражненията вътре. Те са направени така, че да задържат твърдите частици на място, като същевременно позволяват преминаването на течности.

Въпреки това, дори и с пелени за плуване, много малките бебета и децата с диария не трябва да плуват в обществени водоеми, защото пелените за плуване не винаги са направени да се справят с диария или течните изпражнения на новородените.

Чудесен начин да запознаете бебето си с водата, без да замърсявате кварталния басейн, е във вана или детски басейн!

Как да изберем най-добрите пелени за плуване?

За да намерим най-добрите пелени за плуване за Вас, трябва да вземем предвид фактори като цена, достъпност, удобство и стил. Разбира се, едно от най-важните неща, които вземаме предвид, е какво казват другите родители!

Памперси за плуване Little Swimmers Huggies

Плувните пелени Huggies са на разумна цена и практични, което отговаря на много изисквания на родителите. Те имат лесно отварящи се страни, за да улеснят работата с изпражненията. Страничните ленти за многократно използване също помагат за регулирането, така че да сте сигурни, че пелената приляга правилно на детето Ви.

Тези пелени са популярни, защото предлагат плътно и сигурно прилепване и защото включват торбичка за кърпички. Някои родители съветват да изберете размера на плувните пелени за детето си въз основа на обичайния размер на пелените, а не на теглото му.