Още днес – в първия ден на изложбата базар „Талантите в администрацията“, бяха изкупени много от творбите. Сред тях са живописни платна на Стефан Тихолов, Виолета Стоянова, Светлана Петрова и Евдокия Попова, декоративни пана, бижута, коледни сувенири, плетива.

Разпродажбата продължава до 22 декември, като всеки работен ден от 13 до 17 ч. всеки, които иска да се присъедини към благотворителната инициатива на областната администрация, може да посети изложбата и да закупи от изложените работи.

Отделно от това парично дарение направиха от Регионалното управление на образованието. Във фоайето на администрацията е поставена и кутия за дарения за каузата. С набраните средства ще бъдат закупени пералня и сушилня за детското отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч.

„Щастлив съм, че откриваме изложбата точно днес в деня на свети Спиридон, покровител на занаятчиите – посочи областният управител инж. Светослав Славчев. – Щастлив съм още да ви съобщя, че 28 таланти от административните структури в Ловеч предоставиха свои творби. Включиха се още приятели на областната администрация, както и талантливи деца на наши колеги.“ Той благодари на служителите, които „дадоха идеята за тази изложба базар и посветиха много от времето си тя да се случи – считам, успешно“.

„Благодаря на всички вас, които сте тук, за това, че ни повярвахте и ще дадете, надявам се, своята лепта за каузата – да подкрепим даровитите и социално отговорни колеги и детското отделение на болницата“ – изтъкна и двигателят на инициативата Нели Митева, директор на дирекция „Административен контрол, държавна собственост и регионално развитие“. „Благотворителността е привилегия на добрите хора – благодаря, че ви има, добри хора“ – допълни тя.

Музикален поздрав към авторите, организаторите и гостите отправиха децата от вокална група „Чучулиги“ и Виолета Стоянова, която демонстрира още един свой талант.