vaskovasilev2204131Павлин Иванов

Днес Пламен Орешарски назначи 17 заместник-министри. Сред тях е и Директора на ловешкия театър, общински съветник от БСП и кандидат депутат Васил Василев.

Васил Стоянов Василев завършва езиковата гимназия „Екзарх Йосиф”, гр. Ловеч, магистър „Театрална режисура” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и специалност „Мениджмънт на бизнес организациите” в Стопанската академия „Д. А. Ценов”.

В периода от октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в гр. Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата (БАРОК).

От 2006 г. е директор на Драматичния театър в гр. Ловеч. Владее немски, руски и английски език.

Назначаването на Василев ще освободи едно място в групата на БСП в Общински съвет Ловеч. Най-вероятно, на негово място влиза 15-ия в листата на социалистите от местните избори през 2011 Страцимир Веселинов Петков.

След очакваното назначение на Милко Недялков за Областен управител в местния парламент ще влезе и Валя Тошкова Петрова.

Компания на Васил Василев в Министерството на културата, като зам. министър, ще прави  Велислава Иванова Кръстева, назначена също днес. Тя завършва Нов български университет като магистър по „Политология”, притежава бакалавърска степен по икономика и управление в социално-културната сфера от Югозападния университет „Неофит Рилски”.

От 2004 г. е ръководител звено „Връзки с обществеността и пресцентър” на ПП „Движение за права и свободи”. Работила е като говорител и член на Централна избирателна комисия за местни избори и като редактор във вестниците „Монитор” и „Стандарт” и в Дарик радио.

 В периода март 1999 – август 2001 г. заема длъжността на главен съветник в 38-мо Народно събрание.

14 коментара

  1. Васко,бъди себе си и в новото поприще – е,не е министър,само зам,но що е време ,напред е.Търпение ти пожелавам

  2. ЧЕСТИТО! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТРАМПЛИНА ОТ КОЙТО ТРЪГВАТЕ НАГОРЕ!

  3. Да, сигурно е голяма мъка за ДТ Ловеч. Бог да му помага /на театъра, де/! И..зам.-министърът, докато е там. :))))))))

  4. jikev, пак нещо не си разбрал драги, двете дами просто са съименнички, случайно съвпадение и на трите им имена

Comments are closed.