В седмицата от 08 до 14 февруари служители на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч са провели полицейска операция, с цел подобряване на пътно-транспортната обстановка в града, в хода на която са установили 34 нарушения на ЗДВП, за които са съставили 7 акта и 23 глоби с фиш.

От Полицията съобщават и за 20-годишен жител на Троян, който е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление. Причината за това е, че на 16 февруари около 03.30 ч., е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, издаден му е талон за медицинско изследване, като същият не е дал кръв за химически анализ във ФСМП-Троян. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.   

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство, след получен на 15 февруари сигнал от служители на ЧЕЗ-АД, че от дом в с. Радювене е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.