От ОД на МВР Ловеч съобщават, че след разразилата се около 17.00 часа буря в Ловеч, на телефоните на пожарната и полицията са получени множество сигнали за паднали дървета, както и за наводнени участъци от пътната мрежа.

Екипи на РС ПБЗН-Ловеч са на място и отстраняват поетапно възникналите проблеми. До момента сигнали за паднали дървета са получени за улиците „Харманска“, „Черковна“, „3-ти март“, пред блоковете 201 и 307, в района на бензиностанция Лукойл и др.

Отново заради паднали дървета, в района на с.Микре и с.Сопот за кратко беше ограничено движението по ПП София-Варна. Дърветата са отстранени и към 18.00 часа движението е нормализирано. Екипи на Пътна полиция остават на място.

Екипи на пожарната са отводнили и пътното платно в района зад хотел „Ловеч“ и на кръговото кръстовище на Салито.

Сигнал за паднало дърво и нанесени щети по частен дом е получен и от с.Радювене. Информация за паднали дървета е получена и от община Ябланица, като екипи на РС ПБЗН-Ябланица работят по отстраняването им.

Служителите на РД ПБЗН-Ловеч продължават да следят обстановката и да получават сигнали, а екипи на РС ПБЗН-Ловеч са на терен и работят без прекъсване по отстраняване на щетите причинени от обилния дъжд и силния вятър. Няма данни за пострадали или бедстващи хора.