От ОД на МВР Ловеч съобщават за множество пътни инциденти, станали през почивните дни на територията на област Ловеч. На 27 септември в 14.15 часа в с. Рибарица, 68-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в ел.стълб. При сблъсъка е пострадала 64-годишна пътничка в превозното средство, която е откарана в болница с фрактура на ръка. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

В петък около 11.45 часа,  на пешеходна пътека на ул. «Васил Левски» в Троян, 68-годишна жена при управление на лек автомобил е блъснала 82-годишна пешеходка. Потърпевшата е откарана в болница, а водачката е тествана с техническо средство за употребла на алкохол, като пробата е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 27 септември около 07.30 часа  на ПП I-4 в землището на с. Микре, с посока на движение към гр. Варна, 30-годишен при управление на лек автомобил е напуснал лентата си за движение, ударил се е в бетонен орнамент и се е обърнал извън пътя.  При инцидента е пострадал водачът, който е настанен за лечение в болницата в Ловеч. Работата по случая продължава.

На 28 септември около 23.40 часа на път III-305 около км 49+100, 25-годишен при управление на лек автомобил и спиране на пътното платно, в момент на отваряне на шофьорската врата е ударен от насрещно движещ се автомобил, с водач 19-годишно момиче.  След произшествито 25-годишният водач е откаран за преглед в болница, след което е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.  Съставени са актове за нарушение на ЗДвП.

На 29 септември около 03.30ч. на ул.«Вежен» на входа на гр. Ябланица, двама младежи са претъпрпели лек инцидент с електрическа тротинетка. За водач на тротинетката се е представил 21-годишен, а пътник зад него е бил 22-годишен и двамата от гр.Ябланица.  След произшествито са транспортирани до болнично заведение, където са установени наранявания, но без опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е отчела 1.09 промила в издишания въздух. Работата по случая продължава.

На 29 юни около 16 часа на път 307 в района на гр.Угърчин, 45-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в дере. При инцидента е пострадала 49-годишна пътничка в превозното средство, която е откарана за преглед в болница. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.