От ОДМВР Ловеч информират за резултатите от проведени полицейски операции на територията на област Ловеч през изминалата седмица.

РУ Луковит – на 19 и 20 януари полицейски служители са обходили 7 населени места на територията на общината, извършена е проверка в 8 питейни и увеселителни заведения и 2 зали за хазартни игри, проверени са 46 лица и са издадени 8 полицейски разпореждания по чл.64, ал.1 от ЗМВР.

РУ Тетевен– в нощта на 19 срещу 20 януари  полицаи от РУ Тетевен са посетили 6 населени места, проверили са 22 лица и 9 заведения, като при проверка на клуб в Тетевен са установени 6 непълнолетни лица без придружител /нарушение на чл.8, ал.3 от Закона за закрила на детето/. Съставени са и 4 глоби с фиш за нарушение на ЗДВП.

РУ Троян – на 18 януари служители на местното районно управление съвместно с колеги от ЗЖУ-Плевен са провели специализирана полицейска операция, с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места и посегателствата срещу собствеността на гражданите. Проверени са 172 лица и 140 МПС, съставени са 19 акта и 43 глоба с фиш, като по време на операцията не са допуснати нарушения на обществения ред и извършването на престъпления в обслужваната територия.

РУ Троян – в периода от 18 до 20 януари  полицейски служители са извършили проверка в 8 питейни заведения и 3 хазартни зали на територията на Троян и Априлци, относно присъствие на малолетни и непълнолетни лица след 22.00часа. Нарушения не са констатирани.

РУ Угърчин – На 18.01.2019г. служители на местното полицейско управление са провели съвместна операция с представители на РДГ-Ловеч и ДГС-Лесидрен. В хода на предприетите действия са проверени горски територии в землището на село Кирчево, където е установен товарен автомобил УАЗ 69 – без регистрационни табели и без водач, който е натоварен с 1м3 дърва за огрев и товарен автомобил «Форд Транзит» превозващ  2 м3 дърва за огрев без превозен билет. Водачът на Форд-а, 41-годишен мъж от с.Кирчево е задържан за срок от 24 часа в РУ Угърчин и работата по случая продължава.

РУ Ловеч – за времето от 20.00ч. до 00.00ч. на 18.01.2019г. в Ловеч е проведена специализирана полицейска операция съвместно със служители на областен отдел “Автомобилна администрация” за спазване на Наредба №34 /за таксиметров превоз на пътници и спазване изискванията по ЗДВП/. В хода на операцията са проверени общо 43 МПС и 57 лица, констатирани са 12 нарушения,  за които са съставени 3 акта по ЗДВП, 2 акта по ЗБЛД,  4 глоби с фиш, 2 акта по Наредба №34 и 1 акт по Закон за автомобилните превози.

РУ Ловеч – на 20 януари в хода на полицейска операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките населените места, служители на РУ Ловеч  обходили 7 села в общината, проверили 14 МПС и 17 лица, като за установени нарушения са съставили 2 акта по ЗДВП и 4 глоби с фиш.

 

55-годишен мъж от гр.Ловеч е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян след като на 19 януари около 20.45ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Врабево след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,66 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 20 януари в РУ Троян е образувано бързо производство след като  26-годишен мъж от с.Орешак е установен да управлява лек автомобил в кв. «Ливадето» в Троян с 1,32 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.

На 18 януари в РУ Троян е задържан 21-годишен мъж от гр.Севлиево след като при извършена полицейска проверка на управляван от него лек автомобил, полицаите са открили и иззели полиетиленова чантичка със зелена, суха тревиста маса, с бруто тегло 20 грама.  При извършен полеви тест с “narco spray” веществото е реагирало на “канабис”. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.