budki2401141Павлин Иванов

Почти всички договори за разполагане на преместваеми съоръжения на общински терени изтекоха в края на 2012 година. Към момента само 6 са действащите договора. Останалите плащат „обезщетения“ на общината, защото работят без договор, макар и собствениците да нямат абсолютно никаква вина.

Повече от година няма търгове за разполагане на преместваеми съоръжения. Формалната причина е приемането на новата схема. За неформалната, може само да гадаем.

Всеки, който се разхожда по пешеходната зона и по продължение на ул. „Търгоска“ към Пазара, може да види десетки неработещи будки, облепени с изпокъсани плакати, описани със спрей. Тази гледка съществува от години, а усещането за липса на местна власт и непукизъм, остава във всеки от нас.

Грозни, но разнообразни като визия, изоставени, олющени, тенекиени грозилища са разположени в центъра на областен европейски град! Защо?

Смятаме нашият град за един от най-красивите в България. Имаме и основания за това. Това, което нямаме и докато тази конфигурация на местна власт съществува е, че няма и няма да има дългосрочна визия за Ловеч.

Какъв град искаме да имаме след 10 години? Този въпрос освен формално в различни хартиени листи, не се обсъжда. Не се дискутира трябва ли да има изобщо будки в града, грозни гаражи пръснати безразборно по цялата територия на Ловеч, крещящите цветове на санирани тук-там апартаменти, ужасното състояние на цялата инфраструктура.

Питам се, имаме ли компетентен главен архитект? Имаме ли грамотна местна власт? Изобщо, пука ли му на някого какво се случва и какво ще се случва в Ловеч през идните години? Знаем ли какво искаме?

Единствените, който са наясно с бъдещето са участниците в различни схеми за лично облагодетелстване. И тук е момента да се замислим: умишлено ли не се сключват договори и се бави всичко, като е ясно, че визията за облика на града не е архитектурна, а чисто финансово-политическа. Да очакваме ли Лафка и в Ловеч?

 

7 коментара

  1. Въпросите ги знаем, дайте отговорите.

  2. КОГА ХОДИТЕ ПО ИНСТИТУЦИИТЕ ВИЖТЕ НА КОИ УПРАВНИЦИ ВИСИ НАД ГЛАВИТЕ КАЛЕНДАР НА КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА. ТЕ ПРОДАВАТ ЛОВЕЧ

  3. Да го духа лафка и дилян пеевски

Comments are closed.