Първото занимание се проведе на 20 януари  с ученици от втори клас, пред които Десислава Янкова изнесе  интегриран  урок по математика и английски език със средствата на информационните и комуникационни технологии на тема: „Геометрични фигури“.

Заедно с изучаването на геометричните фигури, учениците усъвършенстваха лексиката на английски език за форми и цветове. Създадоха 3 D модели на геометрични фигури с приложението Tinkercard, които използваха за намиране на обиколка по зададени страни.

В новия кабинет учениците ще имат богат избор от дейности – ще учат чрез опити, ще вземат решения чрез анализ на данни, ще могат да повишат знанията си по STEM предметите и ще подпомагат кариерното си ориентиране. Кабинетът разполага с бяла мултимедийна дъска, 3 D принтер и безжично устройство Labdisk, с чиято помощ могат да се правят едновременно множество измервания, като температура, атмосферно налягане, влажност на въздуха, осветеност и други, като след това се визуализират графично на екрана на компютъра.

Уменията, разработени чрез STEM осигурява стабилна основа за успех, както в училище, така и в реалния живот. Учениците развиват ключови умения като творческо мислене, критичен анализ, работа в екип, инициатива, общуване, математическа грамотност.

 Смятаме, че чрез използваните нови методи на преподаване ще направим учебния процес значително по-ефективен. Преминаването от пасивно към активно учене значително ще повиши мотивацията на учениците – заяви директорът на училището госпожа Йоанна Луканова.

Съвременното образование изисква  ученикът да  се превърне в изследовател и творец, а отношенията учител – ученик в партньорски. Използването на технологии и математически знания при решаване на проблемите ще  позволи децата  да израстват със самочувствие на интелигентни и съвременни млади творци, от които се нуждае нашето общество – сподели още тя.