Кметът на Община Ловеч на 8 януари 2018 г. е внесъл писмо до председателя на Общинския съвет в Ловеч, с което оттегля двете предложения с проекти за решения, предвидени за заседанието на Общинския съвет на 9 януари.

Решението за оттегляне е мотивирано с възникналия широк обществен интерес по повод предмета на проекта за Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч. Това се прави и с оглед гарантиране съблюдаването на законността при вземане на решение по него.

Оттегля се и Програмата за управлението и разпореждането с имоти общинска собственост в Община Ловеч през 2019 г. тъй като тя съдържа прогноза за очаквани приходи от управлението и разпореждане с общинско имущество за бюджетната 2019 г., както и очакваните разходи по управление и разпореждане с общинско имущество за бюджетната 2019 г.

Двата проекта за решение, за местните такси и за имотите, са взаимообосновани и решението, касаещо програмата, ще намери отражение в обсъждането и приемането на бюджета.

При това положение предвиденото заседание за 9 януари е отменено от председателя на Общинския съвет в Ловеч, като съветниците вече са уведомени.

6 коментара

  1. А може да е просто … затишие пред буря … за края на месеца, за редовната сесия … – до тогава ще има възможност да формулира по мааааалко по-друг начин идеята за увеличението на таксите….

    1. Polya Vasileva най-вероятно отлага за гледането на бюджета, но решението вече е в сила. И не могат да го отменят със задна дата. Ще стане голямо мазало, като квартална бакалия.

    2. Принципно … мисля, че вече не я интересува…, не мисля, че ще има К.М.2

Comments are closed.