С уважение и преклонение пред паметта на В. Левски, но и с грижа за опазване живота и здравето на троянци, през тази година честванията около 19 февруари ще бъдат ограничени, с цел избягване струпването на големи групи от хора.

Предвид сериозната заболеваемост, която се отчита на територията на общината (1952 на 100 000 души, по данни от 04.02.2022 г.), и след проведени обсъждания с организаторите на традиционния поход и крос „По стъпките на Левски“ от СКО „Хемус“  и Общински комитет „Васил Левски“ – Троян, Община Троян взе трудното, но неизбежно решение да отложи планираното спортно събитие за м. юли, когато честваме рождението на Апостола на свободата.

Припомняме, че в събитието се включват стотици любители на спорта от различни възрасти и предвид усложнената епидемичната ситуация в момента, прекият контакт на толкова много хора от различни краища на страната, поражда неоправдано висок риск от сериозни здравни последици.

В 11.30 часа на 19 февруари ръководството на Община Троян и представители на различни институции в града ще отбележат 149-та годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на хана на Васил Спасов в Троян, с апел към гражданите да се възползват от възможността да засвидетелстват почитта си към делото на Левски индивидуално, в рамките на деня.