Днес за поредна година в Ловеч  се проведе открит турнир по футбол за деца и младежи от 9 до 15 години. Надпреварата се състоя на градския стадион. В нея се включиха 8 отбора –„Титани“, „Лъвове”, „Литекс”, „Комета”, „Бабаковец”,„Летница”, „Симпатяги” и „Спартанци”. Чрез жребий бяха изтеглени отборите, които играха на елиминационен принцип.

Турнирът е възможност децата да демонстрират талант и умения, както и да покажат уважение към съперника, висок спортен дух и отборна игра.

Участниците играха ентусиазирано, показаха своите качества, желание и отдаденост към футболната игра. Срещите преминаха под строгия поглед на международния съдия Веселин Симеонов.

След оспорвани битки на терена на първо място се класира отборът „Литекс”, следван от „Летница”. На трето място останаха „Симпатягите”. „Радостни сме, че турнирът се превърна в една прекрасна традиция, която всички очакваме с нетърпение. Благодарим на всички участници и партньори, които са част от турнира”, споделиха инициаторите.

Организатори за поредна година са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”. Мероприятието премина под мотото „Аз спортувам, а ти?“. Победителите получиха  медали и футболни топки, предоставени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Допълнителни награди получиха и по двама участници от всеки отбор, изявили се най-активно. В горещото време за прохлада се беше погрижил магазин „Берьозка”, като зарадва състезателите със  сладолед.

За поредна година турнирът създаде футболни емоции чрез споделен спортен празник.