33-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 19 юни около 05.20 ч. при управление на лек автомобил по ул. «Акад. А.Балевски» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство е отчела 0.58 промила в издишания въздух. Проверка в информационните масиви на МВР е установила, че водачът  осъждан с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 343б ал.1 от НК.

По случая в РУ Троян е образувано бързо производство и работата продължава.

15-годишен младеж е установен като извършител на кражба на мобилен телефон, извършена на 18 юни от частен дом в с. Брестница. След получаване на сигнала за кражбата, служители на РУ Ябланица са провели незабавни оперативо-издирвателни мероприятия, в резултат на които младежът е установен, а открадната вещ е открита и иззета след като е била продадена за сумата от 100лв.

По случая е регистрирана преписка и РУ Ябланица продължава работа.

На 19 юни в РУ Ловеч е получен сигнал, че около 11.00 ч. от паркиран на ул. «Мишева» в града лек автомобил е отнета чанта със сумата от 1000 лева. Автомобилът е бил оставен с отворен багажник и отключен поради извършване на разтоварващи дейности. Служители на РУ Ловеч са предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, като по случая има заподозряно лице. Работата продължава, образувано е досъдебно производство.

34-годишен е задържан в РУ Тетевен, след като в имоти и автомобили ползвани от лицето, полицейските служители са открили и иззели 9 полиетиленови пликчета със суха зелена тревиста маса с общо тегло 13.86 грама. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. По случая в РУ Тетевен са образувани две досъдебно производства и работата продължава.

Полицейски операции

На 18 и 19 юни на територията на РУ Луковит е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 3 места за подслон, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 4 заложни къщи, 40 лица и 36 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 акт по ЗБЛД и 22 глоби с фиш по ЗДвП.

За същия период от време полицейска операция е проведена и на територията обслужвана от РУ Тетевен. Полицейските служители са проверили 94 лица и 87 МПС и са съставили 13 глоби с фиш по ЗДвП.