Осемнадесетите национални педагогически четения под надслов „Да запазим усмивката в училище“ ще се проведат в град Ловеч, в периода 24.06.2024 г. – 26.06.2024 г. За осемнадесета поредна година националните педагогически четения, организирани от Център „Хуманна педагогика”, ще провокират творческото мислене на учителите, ще обединят техните усилия за обогатяване на професионалната им компетентност и засилване на мотивацията им за работа чрез обмен на добър педагогически опит, с акцент върху актуалните проблеми в педагогическата практика.

Организатор на събитието е Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ловеч и Център „Хуманна педагогика“.

Министерството на образованието и науката за поредна година подкрепя организирането и провеждането на националните педагогически четения на тема „Моето педагогическо ежедневие” с увереността, че събитието отново ще даде възможност десетки учители от страната да споделят ценен опит и вдъхновение за по-нататъшна просветителска дейност.

Вече осемнадесет години Център „Хуманна педагогика” организира националните педагогически четения с постоянно мото „Да запазим усмивката в училище“, чрез които се дават прекрасни възможности за обмяна на информация и практически опит. Всяка година се отпечатват сборници с доклади, разработени от началните учители, от които се усеща любовта  и  професионалната ангажираност на учителите, тяхната отдаденост в хода на трудното учителско ежедневие. Тази година в сборника са включени 51 доклада, в т. ч. авторски колективи от гр. Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен, София-област.