Павлин Иванов

И след като се завърна от тайната екскурзия в Лавал, за която за пореден ден няма нито дума, новият кмет и неговият екип вероятно все още се запознават с финансовото състояние на Община Ловеч.

В същото време, стартираната от бившия кмет Корнелия Маринова обществена поръчка на стойност 15 милиона лева и неспряна от новия кмет Страцимир Петков, е привлякла две фирми, желаещи да свършат работата за шокиращото голямата сума.

Обществената поръчка, обявена в разгара на предизборната кампания, беше определена тогава като скандална. Документите обаче показват, че според новото ръководство на Община Ловеч и местната некоалиция, в харченето на тези 15 милиона (не е ясно от къде ще дойдат) хората от “ Нито ден без бъдеще за Ловеч” не са намерили нищо порочно, нито скандално.

Поръчката е за „Инженеринг за извършване на Укрепителни мероприятия по обезопасяването  на скален откос/венец над квартал Вароша (Архитектурно-исторически резерват ), гр. Ловеч“. Тя е обявена на 25 октомври 2023 г., а крайният срок за получаване на офертите беше 27 ноември 2023 г.

Видно от документите (тук), офертите за 15-те милиона са получени на 27 ноември и са отворени на следващият ден – 28 ноември.

Фирмите подали оферти, без това да е важното в темата, са: ИНФРА КЕПИТАЛ ЕООД и ДЗЗД „СТРАТЕШ БК“.

Местната некоалиция “Нито ден без бъдеще за Ловеч” влезе успешно в предишният модел – задгранично ходене и скандални обществени поръчки.