Операция за противодействие на престъпността, гарантиране политическите права на гражданите и безопасност на движението се проведe вчера и днес в част от населените места в региона. Полицейските служители проверяват превозни средства, лица, търговски обекти и заложни къщи.

В Ловеч служителите на местното районно управление на МВР са извършили проверка през днешния ден на 72 лица, 43 МПС, 3 заложни къщи и 3 търговски обекта на обслужваната територия.  Установили са нарушения на ЗДвП, за които са съставили 4 акта и 17 глоби с фиш.  Полицаите са издали и 2 протокола за предупреждение. В рамките на предприетите действия, от едно от проверяваните лица е иззет стъклен буркан с марихуана, а в хода на последвалите процесуално-следствени действия в жилище обитавано от него във вилната зона на Ловеч са открити няколко насаждения от рода на конопа, както и растения от същия вид в процес на сушене. По случая е образувано досъдебно производство.

В Ябланица полицаите са инспектирали търговските обекти в населеното място, като същевременно са проверили и 54 МПС и 61 лица. Установили са 23 нарушения, за които са съставили 3 акта по ЗДвП и 20 глоби с фиш.

В хода на операцията на територията на с. Български извор,  служители на РУ Тетевен  след получена информация са извършили проверка в нива извън населеното място. Открити са 25 насаждения от рода на конопа, всяко с височина от 1.30 м. до 2.30 м.  Иззетата проба от растенията при последвал полеви наркотест е отчела положителен резултат за канабис. По случая е образувано досъдебно производство. Полицаите са проверили и заложните къщи на територията на общината, като нарушения не са констатирани.

Служители на икономическа полиция в РУ Троян са извършили проверка на две заложни къщи в града, пет търговски обекта в Троян и с.Борима, както и на 32 лица и 25 превозни средства. За констатирани нарушения са съставили 1 акт по наредба 1 на община Троян, 11 глоби с фиш по ЗДвП и са извършили 6 проби на водачи за наличие на алкохол.

При днешната операция не са установени нарушения на политическите права на гражданите.
Припомняме, че в МВР отново са отворени телефонен номер и електронен адрес за подаване на сигнали за изборни нарушения. На денонощна телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail izbori@mvr.bg могат да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.