Окръжна прокуратура-Ловеч привлече като обвиняеми и задържа за 72 часа две лица по досъдебно производство за производство на наркотици. Делото е образувано след операция във връзка с противодействие на престъпността, свързана с наркотични вещества, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура –Ловеч. При проверка в жилищен имот в гр. Ловеч, е заловена 26-годишна жена в момент на произвеждане на наркотични вещества.

При претърсване на жилището е намерено кристалообразно вещество с общо тегло 44,13 гр., реагиращо на метамфетамин. Открити са и големи количества прекурсори, предназначени за производство на синтетични наркотични вещества. В жилището на  имота е установен и задържан и 35-годишен мъж.

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващ прокурор, двете лица са задържани  за срок от 72 часа, до довеждането им пред съда. Прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража на 35-годишния мъж, което е уважено от съда. По отношение на 26-годишната жена е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч.