oic2803131Областен информационен център – Ловеч представи пред местните медии информация за предстоящи информационни срещи, посветени на партньорството и това как да бъдем по–успешни при писането и изпълнението на проекти. Срещите ще се състоят във всички общини на област Ловеч.

Управителят на центъра Нели Митева обясни целта на тези срещи – да бъдат стимулирани заинтересованите лица от местните общности: представители на НПО, читалища, образователни институции, бизнес и местни власти, за кандидатстване с проекти чрез изграждане и развитие на междусекторни партньорства и представяне на добри практики от други европейски страни.

По време на информационните срещи участниците ще имат възможност да се срещнат с гост лектори от европейски държави, които ще им представят историята на успешни партньорски проекти, финансирани от европейските фондове, илюстриращи добри практики в областта на съхраняването на културната идентичност, традиции, фолклор и занаяти, социални и образователни услуги и др.

Срещата в Ловеч ще започне в 13.00 часа на 2 април 2013 г. в залата на хотел „Лиани“, а в Троян – на 4 април 2013 г. от 13.00 часа в залата на хотел „Троян Плаза“. Срещите в останалите шест общини от областта ще се проведат през последната седмица на април.  „По време на целия цикъл срещи ще се опитаме да направим преглед на събитията и процесите, които се случваха в периода 2007-2013 по отношение на еврофондовете, както и направените изводи, уроци, поуки от този период.

Участниците в срещите ще имат възможност да чуят добри практики от реализирани партньорски проекти през този период и да направят своите заключения, да се опитат да ги адаптират и внедрят в своята работа и така да направят живота си по-добър“, каза още Нели Митева.

По време на срещата с местните журналисти ОИЦ – Ловеч представи испанката Мари Круз, доброволка от Европейска доброволческа служба, която ще помага в работата на служителите на ОИЦ-Ловеч до декември 2013 година. Нейният опит е свързан с предоставяне на различни услуги за бизнеса и младите предприемачи в Мадрид. Мари Круз сподели пред журналистите, че Ловеч й харесва много и се надява да научи много за Структурните и Кохезионния фонд на ЕС по време на престоя си и да има възможност да приложи своите знания и умения в дейностите и услугите на ОИЦ-Ловеч.