Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и невъзможност да проведе традиционни информационни срещи, Областен информационен център – Ловеч предвижда информиране на обществеността при стриктно спазване на всички противоепидемиологични мерки (спазване на дистанция  и задължително носене на маски) относно възможностите за сътрудничество между заинтересованите страни в изпълнение на принципите за по-балансирано и устойчиво развитие на регионите чрез инструмента „Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“, който ще се изпълнява на територията на област Ловеч през следващите седем години.

С цел да се мотивират потенциалните бенефициенти и заинтересовани страни да стартират създаването на партньорства и да генерират нови идеи за интегрирани проекти и концепции за ИТИ, чрез които да се решат конкретни проблеми на съответния регион (област) и да се развие потенциалът на територията, ОИЦ-Ловеч кани всички заинтересовани страни да посетят офиса ни в град Ловеч, ул. „Търговска“ № 29, Бароковата къща, като се допускат само до 2 (двама) представители на организация/институция на едно посещение с предварително уговорени дата и час. Като потенциални бенефициенти информация в ОИЦ могат да получат представителите на:

         държавни органи, областни администрации и общински власти от всичките осем общини;

         представители на гражданското общество – неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати, фондации;

         бизнес – представители на големи предприятия, представители на малки и средни предприятия и др.;

         научна общност – представители на университети, Българска академия на науката, Селскостопанската академия и др.;

         сдруженията на собствениците на жилища в многофамилни жилищни сгради;

         други заинтересовани страни на местно ниво.

По време на информационната кампания служителите на ОИЦ – Ловеч  ще отговарят на въпроси и ще подпомагат потенциалните бенефициенти на новата Оперативна програма „Развитие на регионите 2021-2027 г.“ чрез разясняване на общите принципи за подготовка на концепции за ИТИ, създаване на партньорствата, процедурите за подаване на концепциите и принципа на тяхното оценяване през новите състави на Регионалните съвети за развитие (РСР).

При интерес от страна на бизнеса в Област Ловеч, служителите на Областния информационен център в Ловеч ще предоставят и актуална информация за предстоящи процедури по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 г. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19.

Очакваме Вашите заявки за посещение на офиса на ОИЦ-Ловеч на тел.: 068 604 297

и/или на e-mail: oic.lovech@eufunds.bg

и oic.lovetch@gmail.com

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.

За допълнителна информация:

Тел.: 068 604 297; e-mail: oic.lovetch@gmail.com