Най-възрастният кандидат за депутат е на 91 години и е издигнат от Коалиция „НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ (РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ)

След изтичането на срока за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители на 09 юни 2024 г. в Единадесети изборен район – Ловешки, документи за регистрация подадоха 20 партии и 11 коалиции от партии.

Общо 145 са кандидатите за народни представители в изборния район, разпределени в 31 кандидатски листи.

От тях:

Мъже: 107

Жени: 38

Няма регистриран инициативен комитет, който да издига независим кандидат.

Най-възрастният кандидат за депутат е на 91 години и е издигнат от Коалиция „НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ (РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ).

Най-млади са двама кандидати, на по 23 години, издигнати от Политическа партия „Движение за права и свободи“.

Най – малката листа е тази на Политическа партия „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“ с 1 регистриран кандидат.

Пълни листи с по 8 кандидати са регистрирани от:

Коалиция „ГЕРБ-СДС“

Политическа партия „Движение за права и свободи“

Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“

Политическа партия „Възраждане“

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“

Политическа партия „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“

Политическа партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“

Коалиция от партии „Синя България“

 

По отношение на секционните избирателни комисии в:

В Единадесети изборен район – Ловешки  са образувани общо 263 избирателни секции, от които 4 за гласуване с подвижна избирателна кутия.

В Община Априлци

Общият брой избирателни комисии в общината е 7.

4 броя от тях са в град Априлци, а останалите са в селата Скандалото, Велчево и Драшкова поляна. Към момента в общината няма образувана избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. В 4 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 55, от които ръководните места са 21 на брой – 6 за ГЕРБ-СДС, 6 за ПП-ДБ, 3 за ДПС, 3 за Възраждане, 2 за БСП за България и 1 за ИТН.

 

Община Летница

Общият брой избирателни комисии в общината е 8.

5 броя от тях са в град Летница, а останалите са в селата Горско Сливово, Крушуна и Кърпачево. Към момента в общината няма образувана избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. В 6 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 66, от които ръководните места са 24 на брой – 7 за ГЕРБ-СДС, 6 за ПП-ДБ, 4 за ДПС, 4 за Възраждане, 2 за БСП за България и 1 за ИТН.

 

Община Ловеч

Общият брой избирателни комисии в общината е 97.

62 броя от тях са в град Ловеч, от които една за гласуване с подвижна избирателна кутия, две в лечебни заведения, една в дом за стари хора и една в затвора. Останалите са в селата Скобелево, Слатина, Горан, Умаревци, Баховица, Лисец, Славяни, Радювене, Къкрина, Брестово, Малиново, Българене, Стефаново, Прелом, Казачево, Горно Павликене, Сливек, Лешница, Абланица, Хлевене, Пресяка, Смочан, Гостиня,  Александрово, Владиня, Дренов, Дойренци, Деветаки, Чавдарци, Йоглав, Тепава, Соколово и Изворче, като в селата Сливек и Александрово са образувани по две секции, като едната в село Сливек е в дом за стари хора. В 66 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 781, от които ръководните места са 288 на брой – 84 за ГЕРБ-СДС, 77 за ПП-ДБ, 44 за ДПС, 42 за Възраждане, 28 за БСП за България и 13 за ИТН.

 

 

Община Луковит

Общият брой избирателни комисии в общината е 28.

12 броя от тях са в град Луковит, от които една за гласуване с подвижна избирателна кутия и една в лечебно заведение. Останалите са в селата Карлуково, Беленци, Румянцево, Петревене, Тодоричене, Дъбен, Пещерна, Торос, Дерманци, Ъглен и Бежаново, като в село Дерманци са образувани по 3 секции, а в селата Торос, Бежаново и Карлуково по 2, като едната в последното село е в лечебно заведение. В 22 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 228, от които ръководните места са 81 на брой – 24 за ГЕРБ-СДС, 21 за ПП-ДБ, 12 за ДПС, 12 за Възраждане, 8 за БСП за България и 4 за ИТН.

 

Тетевен

Общият брой избирателни комисии в общината е 36.

14 броя от тях са в град Тетевен, от които една е в лечебно заведение. Останалите са в селата Бабинци, Български извор, Васильово, Галата, Глогово, Гложене, Голям извор, Градежница, Дивчовото, Малка Желязна, Рибарица и Черни Вит, като в селата Галата и Рибарица са образувани по 3 избирателни секции, а в селата Български извор, Глогово, Гложене, Голям извор, Градежница и Черни Вит по 2. Няма образувана избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. В 25 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 288, от които ръководните места са 108 на брой – 32 за ГЕРБ-СДС, 29 за ПП-ДБ, 16 за ДПС, 16 за Възраждане, 10 за БСП за България и 5 за ИТН.

 

Троян

Общият брой избирателни комисии в общината е 62.

39 броя от тях са в град Троян, от които една за гласуване с подвижна избирателна кутия и две в лечебни заведения. Останалите са в селата Балабанско, Белиш, Чифлик, Балканец, Терзийско, Горно трапе, Калейца, Бели Осъм, Добродан, Дълбок дол, Шипково, Ломец, Орешак, Черни Осъм, Борима, Патрешко, Дебнево, Старо село, Голяма Желязна, Гумощник и Врабево, като в селата Бели Осъм и Орешак са образувани по две секции. В 42 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

 

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 488, от които ръководните места са 183 на брой – 53 за ГЕРБ-СДС, 49 за ПП-ДБ, 28 за ДПС, 26 за Възраждане, 18 за БСП за България и 9 за ИТН.

 

Угърчин

Общият брой избирателни комисии в общината е 14.

4 броя от тях са в град Угърчин, от които една за гласуване с подвижна избирателна кутия. Останалите са в селата Драгана, Катунец, Каленик, Орляне, Лесидрен, Кирчево, Славщица, Сопот, Микре и Голец. Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 106, от които ръководните места са 39 на брой – 11 за ГЕРБ-СДС, 10 за ПП-ДБ, 6 за ДПС, 6 за Възраждане, 4 за БСП за България и 2 за ИТН. В 5 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

 

Ябланица

Общият брой избирателни комисии в общината е 11.

3 броя от тях са в град Ябланица, а останалите са в селата Батулоци, Брестница, Голяма Брестница, Добревци, Дъбравата, Златна Панега, Малък извор и Орешене. Към момента в общината няма образувана избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. В 6 от секциите ще се гласува с хартиени бюлетини и със специализирани устройства за машинно гласуване.

Броят на членовете на назначените секционни избирателни комисии е 87, от които ръководните места са 33 на брой – 10 за ГЕРБ-СДС, 9 за ПП-ДБ, 5 за ДПС, 5 за Възраждане, 3 за БСП за България и 1 за ИТН.