Павлин Иванов

На последното си заседание Общински съвет Ловеч с 26 гласа „за“, без „против“ и без „въздържали се“ е приел Календара за спортните дейности в Община Ловеч за 2021 г., и средства за разпределение по раздел ІV – Финансиране на инициативи на спортни клубове от Правилник за функционирането на Общински проектен фонд за 2021 г.

За спортни събития в община Ловеч за 2021 г. съветниците са одобрили средства в размер на 59 760,00 лв. Освен това, Общински съвет е дал съгласие да бъдат отпуснати за 2021 г. средства в размер на 12 000 лв. от бюджета на Община Ловеч за финансиране на инициативи на спортни клубове от Правилник за функционирането на Общински проектен фонд.

Календарът на спортните дейности на Община Ловеч /Приложение № 2/ включва турнири и състезания, чието реализиране цели съхраняване на спортните традиции в общината. Ориентиран е към:

– подпомагане дейността на спортните клубове за повишаване ефективността от общественополезната им дейност и създаване на възможности за откритие на перспективни за развитието на спорта деца;

– създаване на условия за предизвикване интереса на децата към двигателна активност, подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.

Средствата за обезпечаване на Календара на спортните дейности на Община Ловеч за 2021 г. са в размер на 59 760,00 лв. Те се осигуряват от:

– бюджета на ЦПЛР – ОДК, дейност 337 „Извънучилищни педагогически заведения“, функция „Образование“  – 6 700,00 лв.;

– бюджета на Община Ловеч, дейност 759 „Други дейности по културата” функция „Почивно дело, култура и религиозни дейности”  – 53 060,00 лв.

Списък на финансираните спортни събития може да изтеглите от ТУК