Павлин Иванов

Общинските съветниците не приеха предложените трима членове за Съвета на директорите на „ЕКО“ ЕАД – гр. Ловеч. Те бяха предложени от комисия за провеждане на конкурсна процедура за възлагане управлението на „ЕКО“ ЕАД с председател Ирина Митева. Гласуването на тримата предложени беше анблок и резултатите показаха два гласа „За“, четири гласа „Против“ и 20 гласа „Въздържал се“.

Със свое решение 313 от 25.02.2021 г. Общински съвет Ловеч открива прозрачна и ясна процедура за избор на членове на Съвета на директорите на „ЕКО“ ЕAД гр. Ловеч. Избрана е и комисия в състав:

1. Ирина Любенова Митева – Председател

2. Детелина Димитрова Сотирова;

3. Валентина Янкова Митева;

4. Николай Тодоров Джачков;

5. Стела Веселинова Дончева.

Провежда се конкурс, по предварително определените правила и предварително определени условия.В конкурса са взели участие 7 кандидата:

Маргарита Методиева Николова

Иван Донев Арабаджиев

Валентин Йорданов Пенчев

Венцеслав Красимиров Трифонов

Катя Валериева Кунева

Страцимир Веселинов Петков

Валерий Колев Колев

След преглед на документите на кандидатите, представяне на тяхната визия за развитие на дружеството и събеседване, комисията оценява и обявява тримата събрали най-много точки в процедурата. Следва предложение до Общински съвет Ловеч.

Въпреки своето решение, съветниците, дори тези участвали в комисията, гласуват срещу собствените си решения и проведената от самите тях процедура по избор на нов борд на „ЕКО“ ЕАД и отхвърлят както приетите от самите тях правила, така и собственото си провеждане на прозрачен и честен конкурс.

Този общински съвет и неговите съветници, за пореден път доказват своята неспособност да бъдат открити, принципни, честни и предвидими. Абсолютно недопустимо за хора, имащи претенции да управляват прозрачно град Ловеч и още 34 населени места.

Много важно е да се отбележи, че дали съветниците харесват някого като човек или не, в подобни случаи няма абсолютно никакво значение, защото тяхната работа е спазване на закона, собствените си процедури и би трябвало, високите си стандарти на познания, безпристрастност, морал и отговорност.