Концерт по повод Световния ден на музиката изнесе Общинският духов оркестър в Ловеч на 1 октомври пред Ловчанското читалище “Наука – 1870 г.” Оркестрантите с ръководител и диригент Тотко Рогашки зарадваха публиката с творби от различни жанрове – фолклор, джаз, забавна и филмова музика. С този концерт оркестърът поздрави и възрастните хора, които също имат празник на 1 октомври.

Подвластни на магията на нотите, публиката се наслаждаваше на майсторските изпълнения, някои танцуваха, а други се пробваха в ново амплоа. Малката Йоана например реши да се прояви като диригент и успешно помагаше на маестрото.
Тотко Рогашки ръководи духовия оркестър и мажоретките към него от четири години. През този период колективът се обнови с млади музиканти и разшири репертоара си. Оркестърът участва и в два български филма –„Не влизай в пререкание с персонала на банята“ и „Моторът“, като последният сега се прожектира в Ловеч.

Оркестърът ще продължи да изнася концерти на открито всяка сряда на обед, като ще се съобразя в метеорологичните условия, съобщи Тотко Рогашки.