„Екопак“ организира пилотното издание на „Еко клас“ в Троян

Община Троян стартира поредица от обучителни кампании в училищата на територията на общината. Първата от тях е съвместно с  „Екопак“ – „Еко клас“ за учениците от града. На 22 -ри март, в Световния ден на водата ще стартира надпреварата между децата на Троян, чиято кулминация е състезанието между класове от четирите училища за предаване на най-голямо количество рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. В кампанията “Еко клас” ще се включат класовете от начален етап, петите, седмите и осмите класове от училищата НУПИ “Проф. Венко Колев”, НУ „Христо Ботев“ – гр. Троян, СУ „Васил Левски – Троян“ и СУ „Климент Охридски“

Кампанията „Еко клас“ има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно и да предават за рециклиране пластмасови и алуминиеви отпадъци и така да помогнат за чистотата на природата и града, в който живеят.

В рамките на един месец, до 21 април, по повод Деня на Земята, децата ще събират пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в домовете си. Община Троян организира измерването на събраното количество рециклируем материал на всеки клас. Екопак ще подсигури награди – кошчета за разделно събиране на отпадъци от опаковки за всички, участващи в екологичната надпревара училища. А класът от всяко участващо училище, събрал най-голямо количество пластмасови бутилки и кенчета, измерени в килограми, печели голямата награда – купа и грамота „Еко клас 2023“. Всеки от класовете, класирали се от 1-во до 3-то място във всяко участващо в инициативата учебно заведение, ще получи топки за баскетбол, волейбол и футбол.

Община Троян стартира поредица от обучителни кампании в училищата.

Пожелаваме успех на всички участници!