Сред трайните приоритети на общинската политика, винаги са били подобряването на съществуващите социални услуги и търсене на възможност за внедряване на нови такива. Двете нови стъпки, предприети от Община Троян касаят изхранването на хората в уязвимо положение на територията на общината.

На първо място, е осигурено ново кухненско оборудване за социалната услуга „Домашен социален патронаж“, посредством успешното изпълнение на проект „Оборудване на материалната база на Домашен социален патронаж в община Троян“.

Поради увеличаващият се брой потребители, общината осигури допълнително оборудване на кухнята, включващо две електрически печки, с 6 квадратни плочи и ел. фурна с горно и долно нагряване, 1 електрическа пекарна с горно и долно нагряване на три нива, електрически конвектомат с директна пара, електрически парен казан, хладилен шкаф, перфориран стелаж и крайстенна маса с двоен плот.

Основната цел на проекта е оптимизиране времето за приготвяне и подобряване качеството на приготвяната храна, чрез подобряване на материалната база за приготвяне на храна от социалната услуга „Домашен социален патронаж“. Посредством услугата ежедневно се приготвя и доставя храна за над 260 потребители в населените места от общината.

Доставеното оборудването е на обща стойност 35 376.00 лв., като 90% от сумата се финансира от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“ 2021-2022, и 10% от Община Троян.