Община Тетевен има инвестиционно намерение за реализиране на проект за „Реконструкция, основен ремонт и обновяване на търговското пространство на Общински пазар – гр. Тетевен“. Проектът се разработва с цел подобряване на градската среда в централната част на гр. Тетевен. Той е съобразен със съществуващите имотни граници и действащият регулационен план на града и вече съществуващите настилки и градско обзавеждане.

През месец октомври бе проведено и обществено обсъждане на идейния проект за предстоящия ремонт на Общинския пазар. На него присъстваха и търговците, които работят на пазара. Те дадоха своите предложения и идеи за подобряване на настоящия проект по време на срещата.

Част от основните дейности, които са предвидени по проекта, включват: Обследване и установяване състоянието на конструкцията на старата част от покритието на пазара и предоставяне на решение за ремонт и архитектурно вписване с по-новото съоръжение. Ще бъде изградено ново осветление чрез подмяна на съществуващите осветителни тела. Предвидени са и точки за достъп до електричество, в съответствие с разположението на сергиите за търговия.

Ще се монтира ново обзавеждане за придаване на съвременен естетичен облик на пазара, ще се ремонтира и фасадата на търговските обекти, а съществуващите материали ще се обновят, за да се осъвремени облика им. Ще бъдат измити и импрегнирани настилките, като се предвиждат и действия по ремонтиране на компрометирани участъци и др.