zemqta2103131Община Ловеч се присъединява към осмото поредно издание на глобалната инициатива Часа на Земята, който ще се проведе на 19 март 2016, събота от 20,30 до 21,30 ч.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

Инициативата се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

През 2015 г. Часът на Земята стана най-популярната световна инициатива, с участници от 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси.

В България кампанията се провежда от 2009 г. , като в Ловеч също се включи още от началото на инициятивата.

Същевременно на 22 март, т.г. Община Ловеч се включи в Световния ден на водата, който се отбелязва за 23 път в целия свят. По този повод Община Ловеч обявява безплатен вход за всички деца от общината в Музея на водата „Дели Хамам“.