Екип на Община Ловеч взе участие в Единадесетия черноморски туристически форум, който бе на тема „Черноморският регион – дестинация за устойчиви местни и транснационални туристически продукти“ (25-27 октомври), който се проведе в курорта „Св.св. Константин и Елена“ – Варна, хотел „Астор Гардън“. На откриването присъства зам.-министър на туризма Любен Кънчев. Във форума участваха 15 български общини, включително Ловеч, 14 висши учебни заведения, представители на туроператорски компании, авиопревозвачи, ресторантьори, хотелиери. Участваха и две посолства – на Азербайджан и Южна Африка. Ловешкият щанд представи най-интересните природни и културно-исторически забележителности в региона.

Черно море и България като част от региона на черноморското крайбрежие дават над 70% от приходите на туризма и това е много важен сектор, който трябва да бъде подробно изследван и да си партнира с близките страни, коментира председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев.

В момента Ловеч участва в Шестата работна среща между бизнеса и местната власт, Сътрудничеството между обществения и частния сектор-платформа за устойчиво туристическо развитие, която се провежда в парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил, 29-31 октомври.