Община Ловеч подкрепя и се присъединява към акцията  „Да изчистим България заедно“. Както е известно, голямото чистене ще бъде на 16 септември 2023 г., събота.

Това е 11-то издание на „Да изчистим България заедно“, организирано от bTV. 16 септември, когато е Световният ден на почистването, гражданите на Ловеч са приканени да почистят градската среда. Акцията е под наслов „Готови сме!“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Община Ловеч досега е  провела десетки кампания за почистване. Това са мащабни еко акции, които обхващат всички квартали на гр. Ловеч и селища на общината. Дейностите обикновено включват ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, почистване на регули, дъждоприемни шахти, крайпътни терени, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци, озеленяване на обществени площи.

„Целта е да направим Ловеч по-уютен град“, сподели кметът Корнелия Маринова, която винаги се включва в акциите. Служителите на общината ще бъдат разпределени по график в различни райони на града. Всички участници ще получат ръкавици и чували.