Относно повдигнат въпрос в социалните мрежи за извършено „незаконно строителство“ в парка „Стратеш“, Община Ловеч пояснява следното.

Издадена е виза за проектиране от гл. арх. Минчо Петков за възстановяване на имота, известен в града като „Вилата на Петър Американеца“ . С течение на времето имотът е бил жилищна сграда и после детска градина. Към момента на издаване на визата сградата е била частично разрушена и обрасла с растителност. Под нея минава прекият достъп до т.нар. „Черният паметник“, който също е бил недостъпен за гражданите.

Представеният проект за приемна сграда – резиденция на „Агроинвест Джи Джи“ ЕООД разчита на съществуващи инфраструктурни връзки (ВиК). При разглеждането му се установява, че тези връзки са разрушени и е необходимо проектиране и изграждане на нова инфраструктура.

За пълното възстановяване са необходими няколко проекта – за сграда, за инфраструктурни отклонения и за ограда. Към момента има издадено строително разрешение само за оградата.

Проектът за сграда е разгледан от Общински експертен съвет за устройство на територията (ОЕСУТ) и одобрен от гл. арх., но няма издадено разрешение.

Проектът за ВиК –отклонение беше внесен в Община Ловеч наскоро и все още не е одобрен.

По подаден сигнал от РДНСК – Ловеч, е извършена проверка, като резултатите все още са в процес на обработка, но е видно, че в обекта е извършено незаконно строителство, което изпреварва издаването на строително разрешение.

5 коментара

  1. Да питам аз, сега какво следва? Мен ме разпънаха на кръст за каменен зид 2м/0,6м на границата на имота ми, нямал съм проект. Искаха да я съборя или да ме съдят и платя всички разноски!!!

  2. Абе тъпако Какво ти пречи Църквата??? Джамия ли да се прави

  3. Ами ще прескочите ли до Община Летница за да покажете това?
    http://vladilovech.free.bg/many2018_10_08.htm
    От Районна прокуратура първо не видяха нужда да разследват. После им дадох малко стимул да си променят решението. Ама ситуацията още си е същата.

  4. Ами законно ли беше плячкосването на площада от църковното ни БКП (Българска Конспиративна Партия) за да си направи храма на сатаната? Имам докуМент от РП-Ловеч че било законно. Отделно напомням най-големия финансист е премиера слънце а първия неговия бивш началник Монката Сакскубургодски. http://VladiLovech.narod.ru/666/666.htm

Comments are closed.