Община Ловеч организира Цветница – 2022 г. (15-17 април) с богата фолклорна програма. Пролетният празник, известен още като Връбница, е традиционен за града. Ежегодно в дните на църковните празници Лазаровден и Цветница, от края на деветнайсети век та и до сега, се провежда панаир на художествените занаяти.

В рамките на празника се организира и Регионален събор на народното творчество. Цялата художествена програма ще бъде публикувана отделно.

Община Ловеч кани за участие в изложението на художествените занаяти майстори-занаятчии. В рамките на празника се организира и продажба на цветя.

На пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“, булевард „България“, двора на Бившата казарма са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия и шатри и маси за консумация.

Община Ловеч отправя покана към майсторите, които ще участват с демонстрации на своите произведения в Пролетния празник „Цветница – 2022“, като поканите важат за пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“. Заявяването за участие на майсторите се подава в Община Ловеч от 21.03.2022 г.

В двора на Бившата казарма, където ще има концертни програми, ще бъдат разпънати 10 шатри и маси за консумация /скара, бира/ с площ по 150 кв. м. Заявяването за участие се извършва на място в Община Ловеч  от 21.03.2021 г. , по електронна поща на имейл- toni.parichev@lovech.bg Подробна информация за начина на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224.

Тази година не се предвиждат атракционни обекти на площад „Инж. Трифон Трифонов“, познат като гаровия площад.

Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.