Община Ловеч организира Есенен панаир Ловеч – 2023 г. с богата програма. Каним за участие в изложението на художествените занаяти майстори занаятчии.

На булевард „България“, в двора на Бившата казарма и на пл. „Трифон Трифонов“ са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия, маси за търговия с плодове и зеленчуци, шатри с маси за консумация и атракционни обекти. 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ЕСЕНЕН ПАНАИР ЛОВЕЧ-2023 08-10.09.2023 г.

І. Разполагане на подвижни обекти за търговия с храни и обществено хранене в двора на Бившата казарма 10 броя с площ по 150 кв.м.

Община Ловеч отправя покана на основание чл. 29а от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги  на територията на Община Ловеч към фирми за участие в Есенния панаир Ловеч-2023 при предоставяне регистрация на подвижен обект за търговия с храни и обществено хранене съгласно чл. 26 от Закона за храните.

  1.  След получена покана за участие, заявяването за участие се извършва на място в Община Ловеч от 01.08.2023 г. или по електронна поща на имейлtoni.parichev@lovech.bgПодробна информация за начина на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224, 068 688377

– За участие в изложението с подвижен обект за търговия с храни и обществено хранене се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

             – Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация, след авансово заплащане на касата в ЦАО в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

  1. Условия към участниците с подвижен обект за търговия с храни и обществено храненев двора на бившата Казарма

– Настаняването в двора на бившата Казарма ще се извършва от 06.09.2023 г. от 09.00 ч.  до 17.00 ч.

– Прибирането и напускането на бившата Казарма ще се извършва на 11.09.2023 г. от 09.00 ч. до 17.00 ч.

– Собствениците на подвижен обект за търговия с храни и обществено хранене организират дейността си в рамките на определената площ.

– По време на Есенния панаир –Ловеч 2023 не се допуска ползването на музика в подвижните обекти за търговия с храни и обществено хранене.

– Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер, подсигурява доставяне и обслужване на 1 брой химическа тоалетна.

ІІ. Разполагане на обекти на бул. „България“ 

Община Ловеч отправя покана към майсторите-занаятчии и търговци, които са участвали в Пролетния празник „Цветница – 2023“, за участие в Есенния панаир Ловеч-2023 със запазване на местата на бул. „България“. За търговия с храни /захарни изделия, плодове, зеленчуци и др./, търговците е необходимо да представят регистрация за подвижен обект за търговия с храни по чл. 26 от Закона за храните.

На бул. „България“ са предвидени следните позиции за разполагане на преместваеми обекти съгласно приложена схема:

– 88 бр. шатри за майстори занаятчии, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 х 3 метра от № 1 до № 41 и от № 128 до № 174 съгласно приложена схема за бул. „България“.

13 бр. подвижни обекти за търговия с храни/захарни изделия/ с размери 3 х 3 метра от

№ 42 до № 54 съгласно приложена схема за бул. „България“.

73 бр. шатри за търговия  с размери 3 х 3 метра от № 55 до № 127 съгласно приложена схема за бул. „България“.

5 бр. атракциони-стрелбища по 20 кв. м от № 1 до № 5 оцветени в лилаво съгласно приложена схема за бул. „България“.

– 9 бр. други атракции по 9 кв. м от № 1 до № 9 оцветени в жълто съгласно приложена схема за бул. „България“.

  1. Заявяването за участие се извършва на място в Община Ловеч  от 01.08.2023 г. или по електронна поща на имейлtoni.parichev@lovech.bg, за информация -тел. 068 688224, 068 688377. 

  – при заявяване за участие след получена покана или след съгласуване за позиция съгласно схемата за панаира, майсторите занаятчии прилагат копие на майсторско свидетелство или диплома за завършено образование.

– след получена покана за участие, собствениците на подвижни обекти за търговия с храни /захарни изделия/ подават заявление и представят регистрация по чл. 26 от Закона за храните.

  1. За участие в празника Есенен панаир Ловеч-2023 в гр. Ловеч се заплащат такси по чл. 56 от ЗУТ. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .
  2. Условия към участниците в изложението, разположени на булевард „България“ :

– Настаняването на булевард „България“ се извършва на 08.09.2023 г. /петък/ от 7:00 ч.

– Прибирането на шатрите и напускането на булеварда се извършва на 10.09.2023 г. /неделя/ след 18:00 ч.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация , след авансово заплащане на касата в ЦАО в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Шатрите се осигуряват от участниците в изложението. Не се допуска монтирането на шатри с размери, различни от определените. Всеки ползвател на място се съобразява с отреденото му пространство. Стоката, маси, стелажи и други предмети, свързани с дейността, се разполагат в рамките на определената площ.

– В шатрата на всеки занаятчия на видно място се поставя занаятчийското свидетелство.

– Няма да бъде допускано поведение и участие на майстори занаятчии, които не спазват условията на организаторите: наличие на изделия, които очевидно не са изработени от майстора и не са произведения на художествените занаяти.

– Шатрата се ползва единствено и само от майстора, търговеца – заявител. Заявителят няма право да преотстъпва ползването на шатрата на трето лице.

– Комисия, назначена от Кмета на Община Ловеч, ще извърши проверка на място в дните на изложението за спазване на посочените изисквания от участниците.

– Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

IIІ. Разполагане на обекти на пл. „инж. Трифон Трифонов“

На площад „инж. Трифон Трифонов“ са определени места за:

–  20 бр. атракционни обекти по схема – различни люлки и увеселителни съоръжения.

–  4 позиции са отредени за стрелбища – 21 кв. м.

–  24 маси за търговия – 3 х 3 метра.

  1. Заявяване на участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане:
    • Атракционни обекти

–  След получена покана за участие, заявлението се подава на място в Община Ловеч /ст.203/ от 01.08.2023 г. Подробна информация за начина на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224, 068 688377. 

– При заявяване се предоставя копие на актуален паспорт на съоръжението и придружаващите го сертификати.

– За участие на атракционни обекти, на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 27 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация, след авансово плащане на касите в ЦАО в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Настаняването на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се извършва на 03.09.2023 г. /неделя/ от 10.00 ч. до 17.00 ч.

– Демонтирането на съоръженията и напускането на площада се извършва на 11.09.2023 г. /понеделник/ от 09.00 ч. до 17.00 ч.

– Оборудването, необходимо на атракционните обекти, се осигурява от участниците.

– Монтирането и укрепването на съоръженията да се извърши без да се нарушава настилката на площада.

–  Атракционните обекти работят до 22.00 ч.

– Всеки ползвател на площадно пространство в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в близкия контейнер.

1.2 Стрелбища

– Заявяването за участие се извършва на място в Община Ловеч /ст.203/ от 01.08.2023 г. или по електронна поща на имейлtoni.parichev@lovech.bg Подробна информация за начина на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224, 068 688377.         

– За участие на стрелбища, на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 27 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация, след авансово плащане на касите в ЦАО в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Настаняването на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се извършва на 03.09.2023 г. /понеделник/ от 10.00 ч. до 17.00  ч.

–  Напускането на площада се извършва на 11.09.2023 г. /понеделник/ от 09.00ч. до 17.00 ч.

– Стрелбищата работят до 22.00 ч.

 

1.3 Маси за търговия

Заявяването за участие се извършва на място в Община Ловеч ст.203/ от 01.08.2023 г. или по електронна поща на имейл- toni.parichev@lovech.bg Подробна информация за начина на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224, 068 688377.

– Търговците, заплащат такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация, след авансово плащане на касите в ЦАО в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Настаняването на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се извършва на 03.09.2023 г. /четвъртък/ от 8.00 ч. до 14.00 ч.

– Прибирането на шатрите и напускането на площада се извършва на 10.09.2023 г. /неделя/ след 18:00 ч.

 

Условията и изискванията към участниците в Цветница-2023 да се публикуват на интернет страницата на Община Ловеч