Община Ловеч оказва подкрепа по домовете чрез услугата Домашен социален патронаж на 301 възрастни хора над 65 г., които нямат възможност да се самообслужват, както следва: Ловеч – 195 лица; с. Радювене – 12 лица; с. Дойренци – 34 лица; с. Баховица – 12 лица; с. Владиня – 10 лица; с. Умаревци – 4 лица; с. Дренов – 6 лица; с. Чавдарци – 4 лица; с. Александрово – 19 лица; с. Йоглав – 5 лица.

Санитарно – битови услуги от домашни санитари се предоставят на 20 самотно живеещи възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.

Мобилни интегрирани здравно-социални услуги по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Ловеч“, финансиран по ОП РЧР, ползват общо 161 потребители от Ловеч, с. Пресяка, с. Казачево, с. Лешница, с. Дойренци, с. Йоглав, с. Радювене, с. Скобелево, с. Горно Павликени, с. Малиново и с. Лисец. Услугите се предоставят почасово по график в домовете на включените потребители по проекта.

По механизма за лична помощ в община Ловеч се предоставя подкрепа от лични асистенти на 207 ползватели, в т.ч. деца с увреждания и лица с над 90 % увреждания с чужда помощ, за извършване на дейности в домашна среда за задоволяване на потребности от личен, домашен и социален характер.

В двете специализирани институции на територията на общината се предоставят социални услуги на 70 възрастни хора и лица с увреждания. Община Ловеч предоставя и резидентна грижа в среда, близка до семейната, на 92 лица, в т.ч.деца и младежи без и с увреждания.

С цел осигуряване на повече възможности за подкрепа на възрастните хора в общината във връзка с възникналата извънредна епидемична обстановка, Община Ловеч планира да обхване допълнително нуждаещи се възрастни хора чрез услугата Домашен социален патронаж.