Началник отдел „Контрол и сигурност“

На основание заповед № З-1232/02.08.2024 год. на кмета на Община Ловеч и чл. 10а, ал. 1 от Закона за държавния служител, чл. 4, ал. 1, чл. 33, ал. 1, т. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители Община Ловеч обявява конкурс за длъжността началник отдел „Контрол и сигурност“ в  Община Ловеч

1. Минимални изисквания за заемане на длъжността, предвидени в нормативни актове:

  • Степен на образование: бакалавър
  • Професионален опит: 4 години или
  • Ранг: ІII младши

2. Област на дейност: 

Ръководи и контролира дейността и изпълнението на плановите и текущи мероприятия при осъществяването на охранителните и контролните функции на отдел „Контрол и сигурност“, съгласно действащото законодателство, наредбите и решенията на Общински съвет – Ловеч и утвърдения от Кмета на Община Ловеч Устройствен правилник на Общинска администрация – Ловеч.

3. Специфични изисквания за заемане на длъжността, предвидени в нормативни актове:

  • Да отговаря на условията на чл. 7 от Закона за държавния служител;

 4. Допълнителни изисквания:

  • Професионална област: Не се изисква
  • Професионално направление: Не се изисква
  • Компютърна грамотност: Работа в мрежова среда под MS Windows, добро владеене на продуктите от пакета MS Office (Еxcel, Word), свободно ползване на интернет.
  • Свидетелство за управление на МПС категория „В“
  • Да познава нормативните документи в областта на държавната администрация;

5. Размер на основна месечна заплата за длъжността – 2491 лв.

6. Начин за провеждане на конкурса:

  • Тест;
  • Интервю.

 7. Необходими документи, които следва да представят кандидатите за участие в конкурса:

7.1. Заявление за участие в конкурса /Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от НПКПМДС с приложени към него:

7.1.1. Декларация от лицето по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС  за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност (по образец);

7.1.2. Копие от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността;

7.1.3.Копие от документи, които удостоверяват продължителността на  професионалния опит;

7.1.4. Други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността;

7.1.5. При наличие, копие от документ за премината срочна служба в доброволния резерв във връзка с чл. 14, ал. 4 от НПКПМДС –  българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

8. Заявлението и приложените към него документи се подават лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно в стая №211 или в №212 на Общинска администрация – Ловеч, ул. ”Търговска” № 22, всеки работен ден от 08:30 до 12:00 и от 13:00 до 16:30 часа в срок от 10 дни от датата на публикуване на обявлението в регистъра по чл. 61, ал. 1 от Закона за администрацията, в специализирания сайт за търсене на работа jobs.bg, на сайта на Община Ловеч в интернет www.lovech.bg и обявяване на информационното табло във фоайето на сградата на общинската администрация. Документите по чл. 17, ал. 2 и ал. 3 от НПКПМДС, може да се подават подписани с електронен подпис и по електронен път на  kmet@lovech.bg.

Начална дата на приемане на документи 13.08.2024 г.

            Крайна дата на приемане на документи 22.08.2024 г.

 

9. При подаване на документите на кандидатите се предоставя копие от длъжностната характеристика за конкурсната длъжност.

10. Списъците с допуснатите и недопуснати кандидати и други съобщения относно конкурса ще бъдат обявявани на информационното табло във фоайето на сградата на общинската администрация и публикувани на сайта на Община Ловеч.