Община Ловеч обявява на 21 април 2018 г. /събота/ доброволческа акция под надслов „Да почистим Ловеч заедно”. Изборът на датата е продиктуван от желанието да посрещнем за пореден път Световния ден на Земята – 22 април, в един по-чист и приветлив град.
Община Ловеч кани всички фирми, организации, администрации, училища, жители и гости на града и общината да се включат на 21 април в почистването на прилежащите територии към индивидуалните дворове, зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата за отдих. За проблемни участъци ще бъдат осигурени големи контейнери с обем 4 куб.м.
Официално начало на кампанията 21.04.2018 г. (събота) в 9,00 часа.
Служителите на общинската администрация активно ще се включат в почистването на следните места в гр. Ловеч и кварталите:
1. ЖК „Младост“, вкл. /сборен пункт пред ППМГ/;
2. ЖК „Червен бряг“ /сборен пункт пред СУ „Тодор Кирков“/;
3. ЖК „Здравец“ /сборен пункт пред ПГМЕТ/;
4. Кв. „Вароша“ и Кв. „Дръстене“ /сборен пункт пред ДГ „Мария Сиркова“/;
5. Кв. „Дикисана“ и Кв. „Колю Фичето“ /сборен пункт в градинката над гарата/
6. Кв. „Гозница“ /сборен пункт на центъра/;
7. Кв. „Продимчец“ и входните участъци към квартала /сборен пункт на центъра/;
8. Пътя от автогара Ловеч до кв. „Гозница“ /сборен пункт пред „Мелта“/;
9. Детелината на изхода на гр. Ловеч към гр. Угърчин /сборен пункт пред МБАЛ/;
10. Изход от гр. Ловеч към гр. Севлиево /сборен пункт кръгово „Салито“/;
11. Парк „Стратеш“ /сборен пункт пред Младежки дом/.
В населените места на общината площите за почистване ще бъдат определени от кметовете и кметските наместници за съответното населено място.
Община Ловеч искрено се надява и тази година гражданите да проявят своята активна позиция, като се включат в кампанията. Те могат да се самоорганизират и да се включат в почистването на района около своето местоживеене или друг проблемен участък.
Община Ловеч осигурява за всички доброволци чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани от 16.04.2018 г. в Общинска администрация-Ловеч, ул. „Търговска“ № 22, при дежурни на пропуски, а също и в самия ден на кампанията на сборните пунктове.
Желателно е доброволците да посочат предварително местата за почистване на същия адрес в общинската администрация. Събраните чували с отпадъци да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени по график до Регионално депо Ловеч.
Телефон за връзка относно провеждането на кампанията на територията на Община Ловеч – 068/688 205 – инж. Георги Нинов – главен експерт „Околна среда“.

5 коментара

  1. Е стига, това е хубава инициатива , не заслужава негативни коментари.

  2. Днес се закърпи част от улица Софийска в Ловеч… няма незакърпено парче, трафик и изнервени шофьори, но черешката за мен беше гледката от центъра на града, който не бях виждал от година… в Кабул е по-добре 🙁

  3. Ще е нужна и акция , закърпване на дупки , то Ловеч е като бомбардиран !

Comments are closed.