Община Ловеч обяви поредните конкурса за различни длъжности. На 6 юли пък стана ясно кой спечели конкурса на диригент на Духовия оркестър. Това е досегашният ръководител Тотко Рогашки.

Обявени са конкурси и за културните си институции Художествената галерия в Ловеч и Регионална библиотека «Проф. Беню Цонев». Документи могат да се подават до 03.08.2018 г. включително. Както е известно, временно изпълняващи длъжностите там са съответно художникът Валентин Узунов и Веселина Мончева. Събеседването с кандидатите ще се проведе в средата на август. В комисиите ще има представители на национално представените синдикални организации и БАРОК ( Българска асоциация на работодателите в областта на културата), Министерството на културата и двама независими експерти.

Конкурс ще бъде обявен и за директор на РИМ – Ловеч, като това ще стане до седмица -две.

Върви конкурс и за директор на Драматичен театър – Ловеч, той е обявен от Министерството на културата. До 7 юли 2108 г. министерството събира документи на кандидатите за директор, които трябва да защитят концепция за развитието на театъра. Община Ловеч ще вземе участие в комисията със свой представител.

Конкурсите за директор на ЦПЛР – ОДК и ДГ „Зора“ ще се проведат в края на месец август.