Община Ловеч напомня, че срокът за регистрация на водовземните съоръжения за подземни води е до 28.11.2022 г. Под водовземни съоръжения се разбира кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи  и др.

По-рано Министерството на околната среда и водите, Басейнова дирекция „Дунавски район“, публикува информация относно това как се извършва регистрация на водовземни съоръжения в т.ч. юридически лица и гражданите, собственици на водовземни съоръжения за подземни води.

Виж http://www.bd-dunav.org/content/razreshitelen-rejim/registraciia-na-vodovzemni-saorajeniia/.

Община Ловеч е изпратила писма до кметовете на кметства и кметските наместници на населени места, с които им нарежда да запознаят населението за начина на регистрация.

Срокът за регистрация на водовземните съоръжения изтича на 28.11.2022 г. Заявленията за регистрация на подземни води за задоволяване на собствени потребности на гражданите ОБРАЗЕЦ РГ2 , както и заявленията за регистрация на водовземно съоръжение от подземни води за стопански цели  ОБРАЗЕЦ РГ1 , могат да се подават в съответната Басейнова дирекция за управление на водите и/или чрез кмет на община, кмет на кметство/кметския наместник по местонахождение на кладенеца.

Такса за регистрация на водовземни съоръжения за собствени потребности не се заплаща.

Заявленията се входират в Автоматизирана деловодна система EVENTIS. След това с придружително писмо се изпращат до Басейнова дирекция „Дунавски район“ – гр. Плевен по Автоматичен междуведомствен обмен.

Виж като прикачени файлове :

ОБРАЗЕЦ РГ1

ОБРАЗЕЦ РГ2