Община Ловеч кани майстори занаятчии и търговци за участие в Есенния панаир, който  ще се проведе от 10 до 12 септември в двора на старата ловешка казарма, като ще се проведe при засилени мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус.

Заявления за участие ще се приемат от 30.08.2021 г.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ЕСЕННИЯ ПАНАИР ЛОВЕЧ 2021 10-12.09.2021 г.

І. Разполагане на обекти в двора на Бившата казарма 

1. Участие в изложението с шатри и маси за консумация /скара, бира/ в двора на бившата Казарма – 10 шатри и маси за консумация /скара, бира/ с площ по 100 кв. м.

1.1. Заявяване на участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане:  Участие се извършва чрез покана от Община Ловеч.

– За участие в изложението с шатри и маси за консумация /скара, бира/ се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация и представител на ЧЕЗ Разпределение България АД, след авансово заплащане на касата в ЦУИГ в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

1.2. Условия към участниците с шатри и маси за консумация /скара, бира/ в двора на бившата Казарма

– Настаняването в двора на бившата Казарма ще се извършва на 09.09.2021 г. от 09.00 ч.  до 17.00 ч.

– Прибирането на шатрите и напускането на бившата Казарма ще се извършва на 13.09.2021 г. от 09.00 ч. до 17.00 ч.

– Собствениците на шатри и маси за консумация /скара, бира/ организират дейността си в рамките на определената площ.

– По време на концертните програми и след 23.00 ч. не се допуска ползването на музика.

– Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

ІІ. Разполагане на обекти на бул. „България“

На бул. „България“ са предвидени следните позиции за разполагане на преместваеми обекти съгласно приложена схема:

– 120  бр. шатри за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 Х 3 метра.

–  10 бр. маси за търговия със захарни изделия с размери 3 Х 3 метра.

  1. Заявяване на участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане:

1.1 Заявяването за участие се извършва на място в Община Ловеч  от 30.08.2021 г. , по електронна поща на имейл- toni.parichev@lovech.bg Подробна информация за начина на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224.

  – при заявяване за участие, майсторите занаятчии прилагат копие на майсторско свидетелство или диплома за завършено образование.

1.2. За участие в изложението на Есенния панаир в гр. Ловеч се заплащат следните такси:

– Майсторите занаятчии и търговците, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти, заплащат такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

– За участие в изложението с маси за търговия със захарни изделия се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

2. Условия към участниците в изложението, разположени на булевард „България“ :

2.1. Настаняването на булевард „България“ се извършва на 10.09.2021 г. /петък/ от 7:00 ч.

2.2. Прибирането на шатрите и напускането на булеварда се извършва на 12.09.2021 г. /неделя/ след 18:00 ч.

2.3. Шатрите се осигуряват от участниците в изложението. Не се допуска монтирането на шатри с размери, различни от определените. Всеки ползвател на място се съобразява с отреденото му пространство. Стоката, маси, стелажи и други предмети, свързани с дейността, се разполагат в рамките на определената площ.

2.4. В шатрата на всеки занаятчия на видно място се поставя занаятчийското свидетелство.

2.5. В изложението може да участват и търговци, в чиито предмет на дейност е включено производството и продажбата на произведения на художествените занаяти. В шатрата на видно място се поставя документа, удостоверяващ правото на търговеца да предлага за продажба произведенията на художествените занаяти.

2.6. Няма да бъде толерирано поведението на майстори и търговци, които не спазват условията на организаторите: наличие на изделия, които очевидно не са изработени от майстора и не са произведения на художествените занаяти.

2.7. Шатрата се ползва единствено и само от майстора, търговеца – заявител. Заявителят няма право да преотстъпва ползването на шатрата на трето лице.

2.8. Комисия, назначена от Кмета на Община Ловеч, ще извърши проверка на място в дните на изложението за спазване на посочените изисквания от участниците.

2.9. Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

Есенният панаир ще се проведe при засилени мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус.