Готова е организацията за предстоящите държавни зрелостни изпити, за националното външно оценяване, както и изпитите за квалификация в професионалните гимназии. Това бе докладвано на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч, проведено на 26 май.

Община Ловеч се ангажира да осигури медицинския персонал, който е необходим за спазване на мерките за дезинфекция и пропускателен режим, сподели кметът Корнелия Маринова. На първи и трети юни са държавните зрелостни изпити, те ще бъдат организирани в три училища. Община Ловеч ще съдейства и за сигурността, че учениците, които се допускат в класните стаи за ДЗИ, не са с мярка задължителна карантина.

Не се очакват никакви проблеми по отношение на квестори и по отношение на засекретяване на писмени работи и цялостната организация – два различни входа (за влизане и излизане), пропускателния режим за учениците и други. Това докладва Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч