Всички договори са сключени в периода 2021 г. – 2023 г., за тази година има подписани договори на ниска стойност.

Дейности по 128 сключени договора изпълнява Община Ловеч. Някои от тях са след проведени процедури по Закона за обществените поръчки, други с директно договаряне. Поетите ангажименти по всички тях са за близо 41,7 млн. лв без ДДС. По част от договорите има частични плащания, а други са почти разплатени. Има и договори, за които не е осигурено финансиране, и по тях се възлагат частично дейности спрямо осигуреното финансиране. Дейностите са строителство, доставки и услуги. Договорите се контролират от експерти от администрацията на Община Ловеч с издадена заповед за това от кмета.

По-големите стойности по договори за изпълнение са за извършване на строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения  и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Ловеч – 10 млн. лв без ДДС, извършване на текущ ремонт на пътна и улична мрежа за нуждите на община Ловеч – 4 млн. лв, изработване на работни инвестиционни проекти за нуждите на град Ловеч и населените места в общината – 950 хил. лв, почистване и поддържане на язовирните стени и 500-метровия участък след преливното съоръжение на язовирите – 500 хил. лв.

Четирите договора са от тези, за които няма осигурено финансиране, те ще се възлагат, след като бъде осигурено.

Няма осигурено финансиране и по договора за изграждане на площадка за депониране – клетка №2 в размер на 6,6 млн. лв без ДДС. Там строителството е спряно, търсят се варианти за разплащане със строителя по досега издадените от него фактури за над 3,9 млн. лв.

Другите по-важни договори са за поддържане на улична мрежа и обществени площи в общината за периода 5.01.2024 г. – 5.01.2026 г. – за близо 6,6 млн. лв, и за снегопочистване и зимно поддържане на улична мрежа и обществени площи в града за периода 1.11.2023 г. – 15.04.2026 г. – 1,6 млн. лв.

Договорът за сметосъбиране и сметoизвозване на твърди битови отпадъци от територията на град Ловеч е за 3,5 млн. лв, за избор на оператор за експлоатация и стопанисване на регионално депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин – 1,2 млн. лв.

Стойността на договорите за доставка на хранителни стоки за нуждите на заведенията, финансирани от бюджета на Община Ловеч, за периода 2022 г. – 2025 г. е малко над 1,8 млн. лв, за доставка на материали за поддръжка и ремонт на общински сгради – 689 хил. лв, за предоставяне на консултантски услуги за подпомагане на община Ловеч – 300 хил. лв.

Няколко са договорите за извършване на обществена услуга превоз на пътници общинска и областна транспортна мрежа – на обща стойност 2,7 млн. лв, парите са  целеви от Министерството на финансите.

Останалите договори се разплащат от бюджета на Община Ловеч, план-сметката и местни приходи.

Всички договори са сключени в периода 2021 г. – 2023 г., за тази година има подписани договори на ниска стойност.