Община Ловеч е изпратила покана за консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 46-то Народно събрание. Консултациите са на 08.10.2021 г. (петък) от 10.00 ч. в Заседателната зала на  Община Ловеч. Поканата е на основание чл. 91, ал. 1 от Изборния кодекс и решение № 644-ПВР/НС/29.09.2021 г. на ЦИК. Консултациите са за сформиране съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) на територията на Община Ловеч за произвеждане на избори за Президент и Вицепрезидент на Република България и за Народно събрание, насрочени за 14.11.2021 г.

Поканата е изпратена до партия „Има такъв народ“, коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „БСП за България“, коалиция „Демократична България – Обединение“, партия „ДПС“ и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Участниците в консултациите следва да представят:

  1. Писмено предложение за състав на СИК, което да съдържа:

– наименование на партия или коалицията, която прави предложението;

– имената и ЕГН на предложените лица;

– длъжността в комисията, за която се предлагат;

– образование, специалност;

– телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице;

  1. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 02.09.2021 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 46-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията;
  2. Когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно;
  3. 4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК. Списъкът трябва да съдържа данните, посочени в т. 1.

Примерен образец на формуляр за поименно предложение за състав на СИК и резервни членове е публикуван на сайта на Община Ловеч www.lovech.bg , секция „Актуално“, „Избори и референдуми“, „Избори за Президент и Вицепрезидент на Република България и за Народно събрание 14.11.2021“. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.