Ремонтът на централната градска част на Ловеч навлиза в етап, в който вече се вижда част от новите пространства, които коренно преобразяват центъра. Работните групи вече са увеличени на девет, като се работи от различни участъци. Целта е по-бързо да се осигури достъп до най-важните учреждения, културни институции и магазини.

Проектът „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков”, кв. „Вароша”, гр. Ловеч” е основен проект в Инвестиционната програма за реализиране на ИПГВР на град Ловеч. Неговата цел е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда, като изгради устойчив и динамичен градски център.

Индикативната стойност на проекта е 4 479 900.41 лв. без ДДС, а след проведената обществена поръчка бе спечелен от „Трейс Груп Холдинг“ АД. Крайният срок за завършване на СМР е октомври 2018 г.

11 коментара

  1. Върнете хората, файда от плочки няма. Навремето тези улици бяха пълни с народ и никому не правеше впечатление какви са плочките, сега ги правите за да ги гледате празни и безлюдни! Жалко..

  2. Супер ☺️Нямам търпение да се разхождам по новият център Пейките ще са накрая.

  3. Централната градска част е коренно преобразена вече година, но към добро ли?!

  4. Хубаво но ги няма…. ХОРАТА!!!….е да кучетата и котките ще се разхождат на ВОЛЯ!! Късно е вече….за ВСИЧКО!!!

  5. Не е лошо поне на места да сложат пейки, все пак доста майки с деца има….

Comments are closed.