Образователни и  творчески занимания за ученици от 12 до 15-годишна възраст организира Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” през ноември.

В работилницата „Шарени шевици, пъстри плетеници” ще претворим със сърце автентична ловешка шевица върху памучна торбичка с акрилни бои за текстил. Орнаментите ще бъдат показани и цветни, и в контур. Поради многообразието и сложността на традиционните български шевици, на децата ще бъде предоставена възможност да довършват моделите и сами да измислят елементи, като комбинират цветовете според своите усещания.

Ще „извезваме“ в различни багри и пресъздаваме българското по един оригинален и различен начин, така че то да ни радва и зарежда с енергия в ежедневието ни. Подсигурили сме всички необходими материали, а сътворената от вас торбичка ще вземете със себе си.

Заниманията ще се провеждат всяка сряда на м. ноември, от 15,30 ч. до 16,30 ч., в групи до 7 души. Записването е до края на м. октомври на имейл love4kraeznanie@mail.bg или на тел. 0876 155 620.

          Очакваме Ви с нетърпение в отдел „Изкуство” – мястото със запазена марка за добро настроение и забавление!