snegopochistvane2510131Доклад от Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч,  за готовността на зимното поддържане на пътната мрежа в Ловешка област беше разгледан вчера, 24 октомври, в Областна администрация – Ловеч, съобщават от институцията. На срещата присъстваха областният управител Милко Недялков, зам.-областният управител Цецка Димитрова, директорът на ОПУ инж. Георги Грозданов, директорът на ОД на МВР – Ловеч, Георги Иванов, началникът на сектор Пътна полиция – Ловеч главен инспектор Николай Недялков, на ДАИ Златко Здравков, представители на осемте общини от областта и на различни ведомства, имащи отношение към зимното поддържане.

ОПУ – Ловеч, обслужва 735 км от републиканската пътна мрежа. Към момента е сключен 4-годишен договор за поддържане на пътната инфраструктура на територията на областта. Поддържането на пътищата от областта е делегирано към районните пътни служби по степени и нива съгласно категорията на пътя, интензивността на движение и значението на даден пътен участък от него.

Сдружението „Обединение Ловеч 2010“ – изпълнител на зимното поддържане, разполага със 116 снегопочистващи машини. Инвентарът на фирмите включва роторни снегорини, автогрейдери, комбинирани машини за снегопочистване, пясъко-разпръсквачи, снегорини с мощност под и над 100 конски сили и товарачни машни. Подсигурени са от изпълнителите на зимната поддръжка материали за обезопасяване на пътищата от хлъзгане и заледяване. В наличност са 9500 куб. м (13 300 т) абразивни материали и 3000 т техническа сол, които са разпределени по районни пътни служби.    

Изготвен е „Оперативен план за действие при утежнени метеорологични условия“ за сезон 2013-2014 г. от ОПУ – Ловеч. В него са описани начините на взаимодействие между структурите и вариантите за действия в екстремни метеорологични ситуации.

В отпуснатите средства за подготовка на пътищата за зимата е предвидено хоризонтално маркиране предимно на пътища от I-ви и II-ри клас, както и на основни направления от третокласните пътища от областната пътна мрежа на Ловеч.

От срещата стана ясно, че всички общини и ведомства от Ловешко са в готовност за зимния сезон. 

2 коментара

Comments are closed.