Областният управител Виктор Стойчев се срещна с днес с директора на дирекция „Регионална служба по заетостта“ (РСЗ) – Ловеч, Ралица Анастасова. Това е част от поредицата му срещи с ръководителите на териториалните структури в област Ловеч.  Стойчев и Анастасова обсъдиха предстоящата си съвместна работа, партньорството за насърчаване на инвестициите в региона, както и новите програми за заетост, които ще стартират с приемането на държавния бюджет.

Двамата изразиха удовлетворение от добрия старт на Регионалния център по проект „Развитие на социалната икономика“ в Ловеч, чийто главен сътрудник бе именно Стойчев допреди назначаването му за областен управител. За там се очаква скоро да бъде обявен конкурс за четири свободни позиции.

Стойчев и Анастасова коментираха още резултатите от проучването на потребностите от работна сила в област Ловеч, провеждано традиционно от Агенцията по заетостта. Целта му е да събере и анализира актуална информация за професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от работодателите кадри, както през предстоящите 12 месеца, така и за следващите 3-5 години. Тази година, посочи директорът на РСЗ, проучването приключи бързо, трудовите ни посредници бяха изключително активни, работодателите откликнаха и така постигнахме висока норма на отговоряемост. Резултатите ще бъдат внесени, обсъдени и обявени на заседание на комисията по заетостта към областния съвет за развитие в началото на август.

Ралица Анастасова е директор на РСЗ, която е с обхват областите Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово, от 1 юни т.г. Тя е в системата на Агенцията по заетостта от 2005 г., а в структурата на РСЗ – от 2011 г.