Да бъде внесено предложение за последващо изменение на изменен текст в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч предлага в писмо до председателя на общинския съвет в Ловеч областният управител Виктор Стойчев. Става дума за чл. 51, ал. 1, т. 1 от Наредбата, в който с изменението таксата за правото на гробоползване за 15 години при бързата услуга в размер на 70 лв е платима в срок до 7 дни. Областният управител счита, че думата услуга следва да се замени с такса, както и да отпадне посоченият срок, тъй като и Законът за местните данъци и такси, и Наредбата за гробищните паркове и изградените в тях обредни зали на територията на община Ловеч не определят подобен срок за плащане на таксата.

Със същото решение за изменение на чл. 51, ал. 1, т. 1 общинският съвет отмени бързата услуга за право на гробоползване за 15 години в размер на 175 лв. Точно този текст бе обжалван от областния управител още миналата година пред Административен съд – Ловеч.

Сигнал за изменението в първата част, което счита за незаконосъобразно, изпрати до областния управител и Данчо Заверджиев.